Matt glassplate

Farge:Matt
Tykkelse:6mm
Materiale:Herdet Optiwhite
Fandt du ikke det rette designet? Skriv oss din forespørsel
Prisforespørsel

Klart glassbakgrunn – dette er den enkleste løsning for glassbakgrunn, og brukes ofte for å beskytte tapet og malte vegger. Overflaten er polert, fullstendig klart. Eller klart glassbakgrunn, som har en mattert overflate. Det sistnevnte brukes hvis man vil unngå fullstendig gjennomsiktighet.

Alle Nordecos glassbakgrunner har en tykkelse på 6 mm, fasepolerte kanter og herdet. Herdet glass er ca. 4-6 ganger sterkere enn vanlig glass. Vi bruker særdeles klart «Optiwhite» -glass for å få minst mulig forvrengning av bakgrunnsfarger.

Det ekstra klare Optiwhite-glasset er et spesialutviklet glass av høy kvalitet, hvor jerninnholdet i glassets råmateriale har blitt redusert til et minimum. Til sammenligning har vanlig floatglass et høyere innhold av jernoksyder, som bringer frem en grønnaktig fargetone. Optiwhite-glasset slipper gjennom mer lys og solens varmestråling, den har høy fargegjengivelsesindeks, som sikrer rene farger og bedre lystransmisjon. Takket være disse egenskaper kan vi garantere at bakgrunnsfargen du har valgt er ren, uten forvrengning og endringer, og har størst mulig lysgjennomtrengning.

Dette glasset kan behandles som vanlig float-glass: det kan skjæres, slipes, herdes, lamineres, trykkes, bakgrunnsfarges og brukes i glasspakker.

I glasset kan man gjøre forskjellige innskjæringer og fresing, blant annet hull for stikkontakter eller fester. Glasset kan skjæres nøyaktig i forskjellige former.

Fordeler med glassbakgrunn

  • Et stilig, trendy designelement, og gir et smakfullt utseende;
  • Glasset beskytter den bakre veggen av benkeplaten på kjøkkenet mot fett-, vann- og matsprut;
  • Glass er hygienisk og absorberer ikke væske, smuss eller lukt;
  • Glass er enkelt å rengjøre, det er praktisk og enkelt;
  • Passer med interiør

MULIGHETER MED KLART GLASSBAKGRUNN

Bruk av klart glassbakgrunn forutsetter en godt behandlet bakgrunn, som glasset blir montert på. Ved dårlig behandlet eller mangelfull bakvegg anbefaler vi å bruke farget glassbakgrunn eller glass med bilde og design, som skjuler alle manglene på veggen.

Klart glassbakgrunn brukes også for å beskytte tapetbelagt overflate. I dette tilfelle plasseres glasset direkte på eksisterende tapet.

MATT GLASS

Matt glass er nøytralt, og på en måte betryggende, men er det også praktisk? Overflaten til matt glass er faktisk porøs og litt strukturert, og derfor taper man nettopp den praktiske egenskapen, som skinnende og glatt glass har. Smuss og sprut setter seg lettere på matt overflate, og derfor er vedlikehold og rengjøring av denne overflaten også mer vanskelig. Skinnende og klart glass er praktisk, hygienisk og enkelt å vedlikeholde nettopp på grunn av sin glatte overflate. Derfor er klart glass også mest populært valg for bakvegg over benkeplaten. Hvis man likevel ønsker å bruke effekten av matt glass på kjøkkenet, og benytte det, kan et alternativ være for eksempel å installere glasset med matt side snudd mot veggen. På denne måten blir glassets ubehandlede, glatte overflate mot benkeplaten, og sikrer at glassbakgrunnen likevel er praktisk.

Hvordan rengjøre glassbakgrunn?

For vanlig vask av glassbakgrunn er det som regel tilstrekkelig med mye rent vann. For fjerning av støv og sprut passer et vanlig rengjøringsmiddel og en myk klut. Takket være materialets herding utgjør ikke vanlige rengjøringskjemikalier en fare for glasset.

For glass som er festet med dekorative bolter unngå bruk av rengjøringsmiddel i nærheten av boltene, fordi kjemikalier kan komme inn bak glasset gjennom bolthullene. I tillegg bør man også være forsiktig med glasskantene hos glass med boltfeste – støt på kanten kan ødelegge hele glasset.

Hvordan beskytte glassbakgrunn mot riper og andre skader?

Ved vedlikehold av glassbakgrunn unngå slipende kluter og rengjøringsmidler, da de kan forårsake riper. Det samme gjelder for alle skarpe gjenstander. Kjemikalier som har en særlig skadelig virkning for glasset er forskjellige syrer, ammoniakk, kraftige vaskemidler, slipemidler, konsentrert klor og natriumhydroksyd.

For å unngå riper og skader skyll av vaskemiddelet med rent vann, og deretter fjern mesteparten av vannet med en gummiskrape. For endelig tørking tørk av overflaten med en myk klut.

Hvis din glassbakgrunn ikke er omgitt av skap og vegger på alle sider, skal man være forsiktig med respektive kanter – støt på siden kan knuse hele glasset. Fordelen med sikkerhetsglass sammenlignet med andre typer glass er at det oppstår ikke farlige skarpe glassbiter, både under installasjon og ved senere bruk.